Котето катерач Мили

Котето катерач Мили

Запознайте се с най-запаления планинар – котката Мили. Когато става въпрос за приключение, няма много котки, които могат да се мерят с Мили – дори и дивите планински котки. Мили е един храбър домашен любимец, който се катери по планини и скали в Юта, заедно със собственика си Крейг Армстронг.

Котето катерач Мили

Очарователното коте е било захвърлено от първите си собственици, когато е било само на няколко дни, но за щастие, вманиаченият по катеренето Крейг го приютил. „Щом ме погледна в очите и се покатери на рамото ми, бях сигурен, че това е котенцето, което искам да взема със себе си“, спомня си той за деня, в който я видял в приюта.

Котето катерач Мили

На Мили много й допаднали преходите на стопанина й. Не след дълго той й купил и мини екипировка. Заедно те са изкачили някои от най-големите забележителности в Юта.

Котето катерач Мили

„Винаги съм знаел, че един ден, когато имам любимец, ще го взимам с мен, когато се катеря. Мили е истински атлет и я храня само с хубава храна. Спазва определена диета и тренира редовно“, разказва собственикът.

Котето катерач Мили

Когато се разхождат в гората или някоя равнина, Мили се движи свободно, но когато преминават сложен маршрут, Крейг я прикрепя към себе си, благодарение на специалната й екипировка и карабинери.

Котето катерач Мили

В началото се е случвало да се заклещи някъде или да падне, но с времето се е научила как да се катери, благодарение на инструкциите на Крейг.

Котето катерач Мили