Кучето Лондон, което ходи като човек

Да имаш домашен любимец е голяма отговорност. Ако човек не е способен да поеме тази отговорност, по-добре да не предприема такава крачка. Животните са живи същества, а не играчки, които да захвърлим когато ни омръзне от тях.
Историята на шестмесечният питбул Лондон е показател за това колко безхаберни и жестоки могат да бъдат хората.

Кучето Лондон, което ходи като човек

Младото куче Лондон, което носи това име по случай олимпийските игри в Лондон, паднало от прозореца на дома си във Ванкувър, щата Вашингтон. Стопаните му живеят на третия етаж. Лондон се потрошил жестоко, но по-лошото било, че на улицата имало ремонт и навсякъде било покрито с горещ асфалт. Освен травмите питбулът получил и жестоки изгаряния. Собствениците му решили, че и без това няма да го бъде, и се отказали да го заведат на лекар. След близо месец страдания и мъки хората се отрекли от болния си любимец и го отнесли в благотворителен приют за животни.
Милостивите хора в приюта веднага занесли младото куче във ветеринарна клиника. Лекарите го прегледали и заявили, че ако е било донесено веднага след инцидента, краката му е можело да бъдат спасени. Единственият вариант да остане жив вече била ампутацията.

Кучето Лондон, което ходи като човек

Тежката операция минала успешно и Лондон започнал да се възстановява и да свиква с новото си състояние. Основателката на приюта Аманда Гиз постепенно започнала да го извежда на моравата, за да се радва на чистия въздух.

Кучето Лондон, което ходи като човек

Един ден тя забелязала, че кученцето се опитва да се изправи на задните си лапи! Тези упражнения ставали все по-успешни и накрая кучето се вдигало в човешка стойка, балансирайки весело с муцуната си. Според медиците това за един питбул е много сложно, тъй като натоварва гръбнака му сериозно и не бива да се очаква, че обичайният му начин за придвижване ще е този. Вероятно трябва да се мисли за специално конструирана инвалидна количка, умуват лекарите. Всички те били изненадани от стоицизма на четириногото, от неговата упоритост и постоянство, особено след преживяното!

Кучето Лондон, което ходи като човек

Операцията на Лондон струвала 6000 долара и половината от тях били заплатени от самия хирург, който я направил. Останалата част се събира от благотворителни вноски. В приюта вече не се вълнуват дали кучето ще оживее – а дали ще си намери семейство, което да го обича такъв, какъвто е сега. Следващото видео показва, че Лондон не е единственото четириного с воля и характер!