Фондация Приятели на животните – Бургас

Фондация Приятели на животните – Бургас

 Фондация Приятели на животните – Бургас е сформирана само от доброволци. Общите интереси, обичта към животните и стремежа към едно хуманно и съобразено с европейските модели отношение към тях, обединяват екипа в тази организация. Малко са хората, готови на всичко в името на една кауза за това всяка помощ за фондацията е неоценима! Сплотения екип на фондацията, винаги е отворен за нови попълнения.

 Основните цели са свързани с промяна на обществените нагласи и дългосрочното, хуманно разрешаване на болезнения за България проблем с безстопанствените животни, ефективна и добре уредена законова база, ангажираност от страна на институциите и активно гражданско участие. Дейността на фондацията включва грижа и лечение на ранени бездомни животни, постоянна заинтересованост и оказване на помощ на заведенията, в които се прибират те.

Стерилизацията и последващият контрол на осиновените чрез фондацията животни е задължителна част от начина на работа на “Приятели на животните” – Бургас. Фондацията насърчава регистрацията, чипирането и интелигентното отношение към домашните любимци.

Особено внимание обръщат на младото поколение, защото екипа вярва, че тяхното възпитание в хуманно отношение и отговорност, ще донесе така желаната за всички промяна. “Приятели на животните” – Бургас иска младите хора да развиват своите лични, социални и лидерски умения чрез обучение, участие и споделяне, да израснат като пълноценни и активни граждани.

Любовта към животните е един от пътищата към това.

Екипът на фондацията е сформиран от различни хора с разнообразни професии и интереси, но едно нещо ги обединява – любовта им към животните.

За връзка с фондация “Приятели на животните” – Бургас може да пишете на e-mail: info@koi-me-iska.com