Топ 10 най- невероятни приятелства между животни

Здравейте приятели,
решихме да Ви предоставим тази класация “Топ 10 най- невероятни приятелства между животни”, в която можете да видите, че в природата всичко е възможно.
Приятно гледане!!!

№10 Сърната Пипин и кучето Кейт

Фотографката Изабел С. и нейният съпруг откриват ранена сърна. Те решават да я заведат в дома си, където да и помогнат да се възстанови. Там сърната Пипин, както я кръщават по- късно се запознава с Кейт – черен дог. Кейт не се отделя от Пипин докато тя се възтановява и между тях се заражда истинско приятелство. Сега, когато Пипин вече е здрава двете с Кейт са неразделни приятелки.

№9. Кучето Тини и дивата лисица Снифър

Една трогателна история, че за приятелството няма граници. Снифър е дива лисица, а Тини е домашно куче. Двамата се запознават в гората в Норвегия, където тяхното малко вероятно приятелство разцъфтява. Собственикът на Тини, който живее в гората е фотограф и заснема това изключително приятелство непризнаващо различия и природни инстинкти.
Той извежда всеки ден Тини в гората, където се срещат със Снифър и си играят докато Берг заснема тяхното приятелство. Берг даже мисли да напише книга за това приятелство, а парите от продажбата на книгата възнамерява да дари на организация, която се бори да спре убиването на диви лисици за продажба на тяхната кожа.

№8. Улична котка и дива лисица

Тези необикновенни приятели, улична котка и дива лисица, са открите през 2012 година от група рибари на брега на езерото Ван в Турция. Те са документирали необикновенното приятелство със снимки и видео.

№7. Кучето Инго и бухъла Наполеон

Това е една история, в която ни пренася фотографката Таня Бранд и нейната невероятна Белгийска овчарка Инго. Инго обича птиците и има много приятели, но най- добрият му приятел е бухалът Наполеон. Фотографката казва, че Инго има буен характер, но когато са заедно с Наполеон Инго е много мил и внимателен. Двамата обичат да са заедно и това се вижда добре от снимките на Таня Бранд.

№6. Козела “господин Джи” и магарето “Джили Бийн”

Една невероятна история за истинско приятелство от Южна Калифорния.
Приют за животни в Южна Калифорния приема коза, която собствениците кръщават „Господин Джи“ и магаре, което получава името „Джили Бийн“. Двамата са спасени заедно и поради тази причина собствениците на приюта ги слагат в едно помещение. След известно време решават да преместят „Джили Бийн“ в друг приют далече от Калифорния. След неговото преместване „Господин Джи“ отказва да яде, изпада в тежка депресия и ляга в ъгъла на стаята, където прекарва 6 дни без да стане. Собствениците на приюта не са очаквали, че двамата са толкова добри приятели. Опитват да прилъжат господин Джи с най различни лакомства, но той категорично отказва да се храни. Те решават, че трябва да направят нещо и връщат „Джили Бийн“ обратно в приюта в Калифорния. Още щом чува как свалят магарето от камиона, господин Джи се изправя на карака и започва да маха с опашка. Само 20 минути след като отново са заедно козата започва да се храни. Собствениците на приюта казват, че повече никога няма да разделят господин Джи и Джили Бийн.

№5. Лъв и дакел

Прехвърляме се в зоопарка „Garold Wayne Exotic Animal Park“ в Wynnewood, щата Оклахома. Тук 220 килограмовият лъв на име „Копач на кокали“ и 4 килограмовия дакел „Мило“ живеят заедно с още три по- малки дакела. Гледачът, който се грижи за необикновенните приятели разказва, че са ги събрали заедно, когато лъвът е бил на 1 месец. Копача на кокали, както се казва лъва страда от болест, която засяга неговите кости. Според президента на парка – Джо Шрайбвогел, благодарение на дакелите заболяването на лъва е в по- лека фаза. Копача на кокали и Мило се хранят заедно с обезкостено сурово месо, а след хранене Мило почиства зъбите на лъва, а за благодарност Копача на кокали го облизва с език. Едно уникално приятелство и единствено по рода си в целия свят.

№4. Носорога Джерджи и овцата Лами

Историята на носорога Джерджи и овцата Лами започва с трагичното убийство на майката на Джерджи. Той е намерен да лежи до трупа на майка си, която е била убита от бракониери заради нейния рог. Тримесечното носорогче е било изпратено в приют за застрашени видове в Претория, Южна Африка, където то се запознава с аганцето Лами. Малкият носорог и агнето са се превърнали в неръзделни приятели. Те спят, ядат и играят заедно. Сега, когато вече са пораснали по- време на игра се забелязва, че Джерджи се мисли за овца. Когато си играят заедно той имитира Лами и подскача като нея.

„Те са най-добрите приятели и другари, те са заедно почти 24 часа на ден и
всъщност правят всичко заедно.“

№3. Слонът Бъбълс и кучето Бела

Запознайте се с Бъбълс – африкански слон и Бела – черен лабрадор. Тези две животни слон и куче са приятели в Мъртъл Бийч Сафари парк в Южна Каролина.
Това е едно от най-очарователните животински приятелства, които някога сте виждали. Бъбълс и Бела са станали най-добри приятелки и често може да бъдат видяни да играят заедно във водата. Те обичат да играят на „донеси“ заедно. Бъбълс хвърля топката, а Бела скача от гърба и и плува, за да я вземе.
Бъбълс е спасена в Африка, след като родителите й били убити от бракониери, по време на 20-годишното клане на слонове в Африка за тяхната слонова кост. Тя е една от малкото слонове приети в Мъртъл Бийч Сафари парк – останалите са били освободени или убити, защото не можело да бъдат намерени съоръжения за тяхното отглеждане.
Двете се запознават в парка и от тогава са първи приятелки.

№2. Лъвицата Лео, мечката Балу и тигъра Шир Хан

Това е една история за приятелство изковано в трудности и издържало на времето.
В главните роли са лъвът Лео, мечката Балу и тигърът Шир Хан. Всички те са били спасени през 2001 г. от наркодилър. Достатъчно е да се каже, че наркодилърът не е бил най-добрият защитник на животните и триото е било в доста окаено състояние, когато са пристигнали в приюта „ковчега на Ной“ в Locust Grove, GA, USA. Първоначално от приюта са мислели да разделят триото, но те са имали такава силна връзка, че тази идея бързо е отпаднала. Сега тримата са неразделни приятели и споделят един общ дом.

№1. Тигри и прасета

В зоопарка „Sriracha“ в Тайланд са популярни с това, че стимулират сорогатното майчинство между прасета и тигри. Това им начинание е довело до едно от най изключителните приятелства между животни. Това между тигър и прасе. В „Sriracha“ можете да видите в една клетка голям тигър с прасе, които спят един до друг или си играят заедно.

Силно вярваме, че класацията Ви е харесала. Коментирайте и споделяйте!!!
Вижте и другите наши статии!!!