Улична или породиста котка

Здравейте!
В тази статия ще се опитаме да отговорим на въпроса: „Има ли плюсове да изберем улична пред породиста котка?“.
Плюсове на уличната котка:

Улична или породиста котка

Първият и най-важен плюс в полза на уличната котка е, че тя ще Ви бъде вечно благодарна затова че сте я спасили от улицата. В случай, че и предоставите добра среда на живот и я дарите с цялата си любов тя ще Ви отвърне със същото.

Улична или породиста котка
Улична или породиста котка

Уличните котки носят в гените си инстикта на оцеляването. Това ги прави по-активни и по–интелигентни. На улицата котката трябва всеки ден да търси начини да оцелява и това я принуждава да използва умствения си капацитет на 100%. В домашни условия е въпрос на време да приспособи своите навици спрямо Вашите.

Улична или породиста котка

В повечето случаи уличните котки са по игриви от породистите, които от своя страна обичат да си почиват повече. Едно улично коте ще Ви напомня по-често за неговото присъствие във Вашия дом с непрестанното си желание за игра. Това се дължи на факта, че в тях е заложен по-силно ловния инстинкт, който в домашни условия се обръща в игра.

Улична или породиста котка

Уличните котки имат изградена по- здрава и по-силна имунна система. На улицата, без дом те са живели както на много студено, така и на много горещо. За да оцелеят са яли както дива храна(мишки, врабчета, насекоми и др.), така и отпадъчна. Живота на улицата ги е сблъсквал с всевъзможни видове бактерии и паразити, което е тласнало техния организъм да изгради по-силна защита. Една домашна котка не може да се похвали със същото.

Улична или породиста котка

Котетата от улицата търсят повече внимание и любов. Те са по- любвеобилни. Ако имате улично коте то ще търси по-често Вашето внимание и любов. Ще се гушка във Вас, ще спи до или върху Вас и ще жалае да го милвате по- често. Това е така и поради факта, че докато котето е живяло на улицата е копняло повече за човешката любов. Породистите котета в повечето случаи не обичат да им нарушавате спокойствието и личното им пространство. Те са по-студени и са по-големи егоисти.

Улична или породиста котка

Уличната котка може да Ви даде нещо, което породистата не може! Това е незаменимото чуство, че сте спасили един живот, чувството да направиш една душа по- щастлива.
Все пак искаме да подчертаем, че както при хората, така и при животните всеки индивит е различен. Всеки носи собствена душа, има свой характер и свой начин на живот, така че както една улична котка може да бъде част от Вашето семейство и да Ви дари с любов, внимание и разнообразие, така може да го стори и породистата, и обратното.