Обичлив Гари търси дом!

Нормален

Гари е роден през пролетта на 2020. Носител е на FIV (котешки имунодефицитен вирус, напълно безопасен за хора и други животински видове). Няма заболявания, свързани с имунен дефицит. Много е дружелюбен със своя вид, може да живее с ваксинирани котки с FIV или с миролюбиви FIV-отрицателни, но може и да е единствен котак. Обожава хора, вкл. малки деца, даже се разбира и с кучета… но не и с гълъби 🙂
Младият и много социален джентълмен живееше в малките дворчета и улички в центъра на София. Всяка следваща среща с него навън беше изключително тъжна, защото ставаше все по-гальовен и общителен и винаги предпочиташе галене и човешка компания пред храна. Често ме изпращаше по улицата със сърцераздирателен плач. Един ден дойде моментът да го прибера и да му търся дом.
От месеци Гари е настанен в клиника. Въпреки че видимо е благодарен, че не е на улицата, че го галят и е на топло, определено ще му е по-добре да има повече пространство и обичащи го негови си двукраки. Кастриран, ваксиниран, изцяло готов за нанасяне в нечии дом и сърце!
Въпреки уличния живот се държи като съвсем домашен котарак, повече, отколкото много домашни котки. Сигурна съм, че ще е много щастлив да намери своето семейство или поне да бъде настанен в приемен дом, където да дочака своите хора.

Антония Борисова