Спешна нужда от помощ за Рижко от Стара Загора

Нисък
Рижко е от Стара Загора и е на около годинка. Изключително общителен. Няма човек в квартала, с който да не се познава. Благодарение на това негово качество, не му се налага да се рови по кофите за боклук и да пие вода от локвите . Много възпитан и понякога малко нахален. Любимите му занимания са да спи върху скъпи  S класи и да влиза в колите на хората от квартала. Предпочита да общува повече с хора от колкото с другите котки, но пък и женските от неговия вид са му слабост. Казано с две думи Рижко няма проблеми с никой, но така беше до миналата седмица. Намерило се е някакво комплексирано човече с малко сърце и голяма, но празна глава, което го е ритнало жестоко в областта на хълбока и задния ляв крак. В резултат, на което Рижко е със счупен таз на едно място и пукнат на друго, както и изместване на трето място. За негово щастие всичко е лечимо и може да се възстанови напълно, но за целта трябват специални грижи. След направения преглед във Ветеринарната клиника към Тракийския университет лекарите дадоха два възможни варианта за неговото възстановяване.

Вариант 1.

Без да се прави операция. При евентуална такава за Рижко ще са нужни специални грижи и не малки финансови средства. При този вариант Рижко трябва да се справи сам докато костите заздравеят от само себе си, но също така при този вариант има и рискове за пълното възстановяване на котето. Дори и без операция за Рижко трябва да се положат грижи. Той не трябва да се движи много, за да може костите да зараснат правилно.

Вариант 2.

Операция. Това е по- добрия и сигурен вариант от гледна точка на пълното възстановяване на котето. Една такава операция ще струва около 250лв, но също така след нея Рижко ще трябва да се лекува в домашни условия и за него ще трябва да се полагат грижи.

И при двата варианта за Рижко ще трябва да се полагат грижи. Той се нуждае от нов дом и хора, на които той да отдаде цялата си любов. Той е готов да се отблагодари на всеки, който иска да го направи част от своето семейство. Рижко не е обикновена котка. Той има уникално поведение и държание с хората. Възприема заобикалящия го свят по различен начин. Високо интелигентен е!

Спешна нужда от помощ за Рижко от Стара Загора

Ние от spasime.org сме готови да съдействаме както за осигуряването на медицински грижи (в това число: обезпаразитяване, лечението на малка хернийка, която той има и кастрация), така и за покриването на част от лечението на котето.

В момента Рижко живее в двора на съседи. Има си собствен шкаф, в който спи, има храна и прясна вода, но за него живота навън вече твърде опасен, тъй като предвижването му е силно затруднено.

Ние от spasime.org силно вярваме, че в България има добри хора обичащи животните, които ще помогнат на Рижко и ще му дадат шанс той да изживее пълноценно своя живот.