ЗА НАС

За нас

Ние, създателите на spasime.org, сме екип от млади хора, които обичат животните. Именно любовта към животните е това, което ни обедини в този проект. Всеки от нашия екип има приютенo куче или коте, или друг домашен любимец.
Самата идея за проекта spasime.org дойде след като изгубихме своя рижав и пухкав приятел Мокачино (Мочко). На 08.08.2014г. в 20:00 часа Мочко падна от терасата, намираща се на 3-тия етаж. Падане, което завърши трагично.
Мокачино беше едно невероятно същество, което промени живота ни. Той беше изключително дружелюбен и интелигентен котарак, който се появи неочаквано в нашия живот и за съжаление също така неочаквано си замина.

Почивай в мир приятелю!

Мочко ни накара да се замислим и реално да осъзнаем, че по улиците на България живеят много животни, които са готови да Ви дарят с нещо, което малцина хора могат да Ви дадат през целия ви живот – безусловна, чиста любов и преданост.

ВДЪХНОВЯВАЩО Е ПРИЯТЕЛСТВОТО НА ЖИВОТНИТЕ - ДАЙТЕ ИМ СЪРЦЕТО СИ И ТЕ ЩЕ ВИ ДАДАТ СВОЕТО!

ЗА СПАСИ МЕ

Уеб сайтът spasime.org е създаден, за да да помага на бездомните животни на територията на цялата страна, както и на тези в нужда, да намерят помощ и по-добър шанс за живот. В уеб сайта можете да откриете и разгледате много бездомни или временно подслонени кучета и котки за осиновяване от цяла България, както и такива, които имат нужда да им се помогне. В spasime.org можете да намерите също стати, новини и събития свързани с животни и природа, както и информация за приюти, кастрационни центрове и ветеринарни клиники в България.
Идеята ни е да предоставяме интересна и полезна информация за хората, които обичат и се интересуват от животните. Колкото повече хора привличаме в уеб сайта, толкова по-популярен ще е той, а от там все повече хора ще имат шанс да помогнат с каквото могат.

За нас

ЕТО КАКВО МОЖЕТЕ ДА ОТКРИЕТЕ В УЕБ САЙТА:

СТРАНИЦА „ОСИНОВИ МЕ“

Тук можете да откриете своя нов приятел. Страницата “ОСИНОВИ МЕ” съдържа информация за бездомни или временно подслонени кучета, котки и други животни от цяла България, които чакат своя нов и добър стопанин. В “ОСИНОВИ МЕ” може да откриете и домашни любимци, на които им предстои да сменят своя дом поради невъзможност от страна на техните сегашни стопани да се грижат за тях.
Благодарение на филтъра отляво на страницата можете да сортирате животните по вид, пол, възраст, населено място и други, както и по това дали си търсят постоянен дом или временен такъв. По този начин всеки потребител много бързо и лесно може да сортира животните и да останат само тези, от които той има интерес.

СТРАНИЦА „КАМПАНИИ И СЪБИТИЯ“

“Кампании и събития“ е страница, която ви дава възможност да получите повече информация свързана с кампании и събития, които са провеждани от приюти, организации и други на територията на България.
Страница „Кампании“ е разделена на три раздела:
– Кампании и събития за приюти – тук можете да откриете информация за кампании и събития на приюти от цяла България, информация за това от какво се нуждаят отделните приюти (храна, играчки, одеала и други), както и информация за контакти.
– Кампании и събития за организации – тук можете да откриете информация за кампании и събития на организации от цяла България, както и информация за контакти.
– Други кампании и събития – тук можете да откриете информация за кампании и събития, които не попадат в горните два раздела.

СТРАНИЦА „КАК ДА ПОМОГНА“

“Как да помогна“ е страница, в която можете да намерите различни варианти, с които да допринесете за това един живот да бъде спасен или да бъде направен по-щастлив.
На страница “Как да помогна“ сме описали различни начини как всеки може да помогне. Имайте в предвид, че помощта не винаги се изразява в пари или сложни действия, които отнемат време. Можете да помогнете и само като споделите страница от уеб сайта и повярвайте ни – именно това действие може да спаси живот или да направи някой живот по-щастлив.

СТРАНИЦА „ОСИНОВИТЕЛИ И ДАРИТЕЛИ“

“Осиновители и Дарители“ е страница, която съдържа информация за хора, които са осиновили животно от spaime.org или такива, които са подпомогнали кампания или друга кауза. Тук публикуваме снимки и информация от съвместното жителство на осиновители с техните нови любимци. По този начин помагаме на хората, които се колебаят дали да вземат любимец. Тази страница им дава възможността да видят с какво са се сблъсквали осиновителите и им помага в техните бъдещи начинания. Също така на тази страница поставяме информация за хора, които са дарили средства, помогнали са на място или са съдейтвали с информация и контакти.

СТРАНИЦА „БЛОГ“

“Блог” е страницата, в която може да откриете много интересни и забавни статии, новини, публикации и събития за животни и природа.
На страница “Блог“ публикуваме интересна, важна, забавна и полезна информация във формата на публикации, статии и новини, разпределени в различни категории. Екипът на spasime.org прави и ще продължава да прави всичко възможно редовно да публикува интересна, свежа и полезна информация от кухнята на животинското царство и майката Земя.

СТРАНИЦА „СПАСИ МЕ“

Страница “СПАСИ МЕ” съдържа информация за животни от цялата страна, които са попаднали в сериозна беда. Това са най-често кучета и котки, които са открити в безпомощно или много тежко състояние, откарани са в здравен център и в момента имат нужда от финансова или друга помощ. Тъй като ние не сме организация, то няма как да събираме средства. Ето защо в профилната страница на всяко животно, което се намира в този сектор ще намерите информация за човека, който го е открил или здравния център, в който лекуват животното.

СТРАНИЦА „МОЯТА ИСТОРИЯ“

Тук публикуваме вашите истории. На страница “Моята история“ публикуваме интересни истории, които сме получили от посетители на нашия уеб сайт. Историите са за хора, които са взели животни от улицата, от приют или откъдето и да е. Целта е всеки да сподели трудности и интересни моменти от съжителството си със своя нов любимец, да сподели своя опит, своите наблюдения и да остави съвет към останалите посетители на уеб сайта.

СТРАНИЦА „СЪВЕТИ“

“Съвети” е страница, в която можете да намерите много полезна информация и съвети относно осиновяване на животно, как да се грижите за животно, с какво може да се сблъскате в първите месеци на съжителство с приютено животно.
На страница “Съвети“ публикуваме важна и интересна информация свързана със сериозни теми при съвместното съжителство с животни. Публикуваме теми като:
– С какво трябва да внимаваме ако приберем животно от улицата?
– Как да се грижим правилно за осиновено животно?
– Какво можем да очакваме от осиновено животно?
– Какво трябва да направим ако усетим, че животното има промяна в поведението?
– И много други съвети.
На тази страница приемаме също и вашите съвети, които да публикуваме, така че и останалите да могат да се възползват от тях.

СТРАНИЦА „ИЗДИРВА СЕ“

“Издирва се“ е страница, в която може да разгледате или да публикувате информация за домашен любимец, който се е изгубил.
На страница “Издирва се“ предоставяме информация за животни, които са се изгубили. Посредством публикация във Фейсбук можем да помогнем на собствениците да увеличат шанса да открият своя любимец.

СТРАНИЦА „ВЕТЕРИНАРНИ ЦЕНТРОВЕ“

“Ветеринарни центрове“ е страница, в която ще откриете информация за ветеринарни центрове, които правят отстъпка при прегледа или оказването на помощ на улични безстопанствени животни.
На страница “Ветеринарни центрове“ публикуваме информация за ветеринарни клиники, които ще Ви направят отстъпка ако им заведете улично безстопанствено животно, което има нужда от медицинска помощ. Информацията включва име на клиниката, телефони за контакт, адрес, проценти и условия на отстъпката, линк към уеб сайт на клиниката.

СТРАНИЦА „ПАРТНЬОРИ“

“Партньори“ е страница, в която публикуваме информация за наши партньори (организации, клиники, приюти, Фейсбук страници и други).

Начало

ETO КАК МОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ:

  • Като осиновите животно от spasime.org – Разгледайте животните от страница “Осинови ме“ и си осиновете някое или няколко от тях. Това, което се изисква от Вас е да имате възможност и желание да се грижите за Вашия избранник.
  • Като дарите финансови средства, храна или предмети, които да бъдат от полза за животните. Тъй като ние не сме организация няма как да приемаме дарения, но можем да играем ролята на посредник, като Ви дадем възможност Вие сами да се свържете с нуждаещите се. Можете да намерите нуждаещи се на страниците “Кампании и събития“ и “Спаси ме“ .
  • Като помогнете физически на животно в нужда и се свържете с нас, за да го публикуваме в spasime.org и по този начин да предоставим възможност на всеки да му помогне.
  • Като харесвате и споделяте във Фейсбук и другите социални медии уеб сайта spasime.org, страници, които са Ви харесали, профили на животни в нужда и такива които си търсят дом, като по този начин ще дадете възможност и на други хора, харесващи животните да бъдат съпричастни и да помогнат с каквото могат.
  • Като харесате и/или споделите Фейсбук страницата на spasime.org.
  • Като бъдете активни и дейни в уеб сайта. Можете да ни давате съвети и идеи как да направим сайта по-добър и качествен. Можете да станете доброволец и да Ви дадем роля в уеб сайта и/или фейсбук страницата ни. Можете да споделите Вашия опит, да дадете съвети и/или ни напишете пост за страницата “Моята история“.