Политика за поверителност и използване на бисквитки (Cookie Policy)

Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни (Privacy notice)

Обща информация

От 25 май 2018 г. влeзe в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

В качеството си на администратор на лични данни СПАСИМЕ.ОРГ отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и ги пази отговорно и законосъобразно.

I. Политика за поверителност
Био Медия ЕООД – Декларация за поверителност
Последно обновена на 02/07/2018


Ние сме загрижени за запазване на вашата поверителност и сме длъжни да защитаваме вашите лични данни. Тази декларация за поверителност ви информира как управляваме вашите лични данни, вашите права за поверителност и как законът ви защитава. Моля, прочетете внимателно тази декларация за поверителност, преди да използвате нашите услуги.

В Декларацията за поверителност:

“Услуги” означава всички продукти, услуги, съдържание, характеристики, технологии или функции и всички свързани уеб сайтове, приложения и услуги, предлагани от нас.

“Платформа” означава уеб сайтове, мобилни приложения, мобилни сайтове или други онлайн собствености, чрез които предлагаме нашите услуги.

“Лични данни” означава всички данни, които съдържат идентифицираща информация (напр. име, адрес, телефонен номер, имейл и т.н.).

“Администратор на лични данни” означава личност или компания, която определя целите или средствата за обработка на личните данни.

  1. Кои сме ние?

Основният администратор на вашите лични данни за целите на нашите услуги е БИО МЕДИЯ ЕООД, еднолично дружество с ограничена отговорност със седалище в Стара Загора ул. Г. Райчев 5, България. БИО МЕДИЯ ЕООД предоставя услугите си съгласно Общи условия (наричани по-нататък “spasime”, “Ние”, “Нас” или “Нашата” в Декларацията за поверителност). Това дружество е администратор на лични данни, по отношение на местните услуги, които предлага.

  1. Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни.

(1) За да бъде полезна и актуална нашата платформа ние даваме възможност на нашите потребители да ни изпращат информация, която да публикуваме. Информацията се подава чрез попълване на контактна форма за изграждане на пост, кандидатстване за доброволец или отправяне на запитване

Когато ни изпращате информация за изграждане на пост за страниците “Спаси ме, “Осинови ме” “Съобщи за изгубено животно” и “съобщи за намерено животно”, кандидатствате за доброволец или ни пишете през контактната форма, за да осъществим нашите Услуги ние можем да събираме следната информация за Вас:

  • Вашите имена
  • Адрес
  • Имейл адрес
  • Мобилен телефон
  • Профил във Facebook, Twitter, Skype
  1. Събираме ли информация от деца?

Нашите Услуги не са предназначени за деца под 16 години и не събираме съзнателно лични данни на лица под 16-годишна възраст. В случай, че узнаем, че лице под 16 години ни е предоставило лични данни ще ги изтрием незабавно.

  1. Срок на съхранение на личните Ви данни

Spasime съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от необходимостта на същите за целите, за които са предоставени.

Цели за които ни предоставяте Вашите лични данни в платформата spasime.org и срокове на съхранение:

    • изграждане на пост в страницата “Осинови ме” – веднага щом получим информация, че поста вече не е актуален, че животното е осиновено или, че подалия информацията за поста вече не иска данните му да са видими ние премахваме същите.
    • изграждане на пост в страницата “Спаси ме” – веднага щом получим информация, че поста вече не е актуален или, че животното е спасено или, че подалия информацията за поста вече не иска данните му да са видими ние премахваме същите.

 

  • изграждане на пост в страницата “Съобщи за изгубено животно” – веднага щом получим информация, че поста вече не е актуален или, че животното е при собственика си, или че подалия информацията за поста вече не иска данните му да са видими ние премахваме същите.

 

  • изграждане на пост в страницата “Съобщи за намерено животно” – веднага щом получим информация, че поста вече не е актуален или, че животното е при собственика си, или че подалия информацията за поста вече не иска данните му да са видими ние премахваме същите.
  • кандидатстване за доброволец в платформата spasime.org – тези данни се съхраняват само и единствено на имейла свързан с въпросната контактна форма. При избор на доброволец е възможно да се осигури достъп на същия до платформата посредством изграждане на профил, за който изпращаме допълнително имейл до кандидата за съгласие да му бъде изграден такъв профил. Профилът на кандидата може да бъде заличен, както по инициатива на spasime, така и по желание на кандидата. Веднага след такова поискване всички данни необходими за изграждането на профила се заличават.
  • изпращане на запитване през контактната форма на уеб сайтът spasime.org – тези данни се съхраняват само и единствено на имейла свързан с въпросната контактна форма. Данните в тази поща се изтриват периодично, но не по-късно от 13 месеца след неговото получаване.

След изтичането на тези срокове, Spasime полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне.

  1. Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните ви данни

(1) Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от Spasime.org за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да отеглите съгласието си за обработка чрез изпращане на съобщение гласящо Вашето желание от имейла, с който сте пожелали да използваме Вашите лични данни.

(2) Изискване на информация за лични данни

Вие имате право да изискате и получите от spasime потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.

(3) Право на коригиране или попълване

Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас чрез отправяне на писмено искане до spasime от имейла, с който сте пожелали да използваме Вашите лични данни.

  1. Право на изтриване („да бъдеш забравен“)

(1) Вие имате правото да поискате от spasime изтриване на свързаните с Вас лични данни, а spasime има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:

  • личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
  • Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
  • Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
  • личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
  • личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо spasime;
  • личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

(2) Spasime не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

  • за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
  • за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
  • по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
  • за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
  • за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

(3) За да упражните правото си на „забравяне“, Вие следва да подадете писмено искане, изпратено до spasime от имейла, с който сте пожелали да използваме Вашите лични данни.

(4) Spasime не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.

  1. Право на възражение

Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от spasime, които се отнасят до Вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

  1. Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

(1) Ако spasime установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние Ви уведомяваме без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

(2) spasime не е длъжен да Ви уведомява, ако:

  • е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
  • е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;
  • уведомяването би изисквало непропорционални усилия.
  1. Други разпоредби

В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

  1. Наименование: Комисия за защита на личните данни
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  4. Телефон:02 915 3 518
  5. Email: kzld@government.bg , kzld@cpdp.bg
  6. Уеб сайт: https://www.cpdp.bg/

II. Политика за използване на бисквитки (Cookie Policy)

Сайтът на spasime използва бисквитки, които са важни за коректната му работа. Посещавайки нашия сайт, Вие приемате използването на бисквити.

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

Видове бисквитки, които използваме:

Аналитични бисквитки

  • Благодарение на тези бисквитки ние следим посещаемостта на нашия сайт и можем да анализираме доколко нашите потребители работят лесно с него (бисквитки на Google Analytics). Тези бисквитки не ни дават никаква информация за вашите лични данни. Те ни показват кои страници от сайта ни сте разгледали, дали сте посетили сайта ни през мобилно или десктоп устройство и други анонимни данни.

Функционални бисквитки

  • Тези бисквитки Ви позволяват да използвате пълната функционалност на сайта ни.

Настройките на бисквитките, които получавате от нашия сайт, можете да направите в браузъра, който използвате. Имайте предвид, че ако ограничите някои видове бисквитки, е възможно сайтът ни да не работи напълно коректно и да не можете да използвате пълните му функционалности.