Animal Hope Varna – Фондация Анимал Хоуп Варна

 МИСИЯ

Фондация Анимал Хоуп Варна е организация с нестопанска цел , която се стреми да повиши осведомеността срещу жестокостта към животните и да предостави помощ на бездомните животни в град Варна.

 ЗА ФОНДАЦИЯТА

Анимал Хоуп Варна се състои от екип от доброволци, обединени от желанието да създадат живот без болка за бездомните животни в град Варна. Екипът работи неуморно за осъществяването на тази тяхна мечта, като се опитва да осигури на бездомничетата ветеринарна помощ (за ранените и болните), приютяване във временни домове, чипиране, кастриране, ваксиниране, обезпаразитяване, и намиране на отговорни нови собственици, които да ги дарят с вечен дом и много грижа и любов.

Фондацията търси осиновители предимно в България, но когато не намери подходящи тук, с помощта на доброволци от други страни, животинките намират домове в Германия, Австрия, Швейцария, Финландия, Холандия, Англия, дори и Италия. За да намерят най-доброто място за изстрадалите бездомничета те изискват от всички потенциални осиновители да попълнят въпросник, да дадат малко информация за себе си и да подпишат договор при осиновяването. По този начин екипът се старае да предотврати завръщането на животните на улицата след някой и друг месец в случай, че стопаните им решат, че те изискват твърде много работа, или че не изпълняват техните очаквания.

Животните се дават само за домашни любимци, които ще бъдат третирани като членове на семейството, а не за кучета пазачи, които ще седят вързани на синджир или за мишеловки, които ще бъдат хранени с отпадъци. Тъй като всички членове на организацията Анимал Хоуп са доброволци, средствата за помощта, която оказва се събират изцяло от дарения. Не се получава никаква държавна помощ и често фондацията дължи стотици левове на ветеринарните клиники, които са свикнали да се налага да изчакват да им се разплати чак след като животоспасяващата процедура нужна на някое животно е била извършена. Анимал Хоуп има сключени договори с осем ветеринарни клиники във Варна, за съвместна работа на преференциални цени, при преференциални условия за бездомни животни. В клиниките са поставени дарителски кутии, където всеки може да помогне за лечението на животните.

 ДАННИ ЗА ФОНДАЦИЯТА

Юридическо лице: АНИМАЛ ХОУП ВАРНА За контакти: animal.hope.varna.bg@gmail.com

Дарителски кутии са поставени в някои от клиниките с които работи фондацията. Намерете ги ТУК.

 КЛИНИКИТЕ, С КОИТО РАБОТИ ФОНДАЦИЯТА

  1. М Вет /ул. “Кап. Райчо” 36/
  2. Сана – Вет/ул. Бреза /непосредствено зад пазар Левски/
  3. Амбулатория “Филипови” ул. Иван Срацимир 5
  4. ДИАНАВЕТ – гр.Варна, кв.Аспарухово ул. “Моряшка ” 19/Търговски комплекс /зад Billa/
  5. Ветеринарен Кабинет “Най-добрият приятел” /ул.”Ген. Паренсов” 52/
  6. Ветеринарен кабинет “Пет Вет” /кв.”Виница” ул.Цар Борис ||| N 51

Тъй като работата е безкрайна, а екипът е сформиран от малко на брой хора, винаги има нужда от нови доброволци. Ако желаете да се помогнете, а не знаете как – пишете на animal.hope.varna.bg@gmail.com!

Не е нужно даже да живеете в България. Анимал Хоуп има членове, които живеят в други страни и помагат дистанционно.

И не забравяйте, че винаги можете да помогнете като Осиновите, Приютите, Дарите или Споделите!